Indbygnings biopejs til huset


I forbindelse med finanslovsreformen der træder i kraft fra starten af januar 2013, er det nu blevet vedtaget at handel af træpiller skal pålægges en ny afgift, som gør livet mere surt for de 750.000 huse og fritidshuse i Danmark som bruger dette som primær varmekilde. Det estimeres at den yderligere gennemsnitsudgift kommer til at ligge på godt og vel 2500 kr. Oven i hatten kommer alle de boliger som bruger træpiller som hyggeopvarmning, hvor selve opvarmningen ikke er det primære. Disse husstande vil også mærke en øget udgift.

Indbygnings biopejs

Som tidligere beskrevet i dette indlæg her, er det klart at en biopejs ikke kan varme op på samme måde som en brændeovn, og er man afhængig af brændeovnen ift. den centrale varmekilde gøres biopejsen ikke specielt meget mere interessant pga. den nye afgift.

Den øgede udgift på træpiller gør biopejsen mere interessant på den måde at det praktiske bøvl med anskaffelse og opbevaring af træpiller samt rengøring og det sædvanlige svineri simpelthen gør det langt mere overskueligt og bekvemt at have en biopejs, såfremt det udelukkende er enten romantiske lejligheder, den sædvanlige hygge eller midlertidig opvarmning af mindre værelser og rum.

Indbygget biopejse

Træpiller er stadig forholdsmæssigt billigere end bioethanol ift. det generelle forbrug, men det er ikke meget hvis forbruget er begrænset til disse lejligheder. Netto sælger bioethanol til 20 kr literen, hvilket er en rigtig god pris, hvis man sammenligner med prisoversigten over de billigste virksomheder i Danmark der sælger bioethanol.

Find biopejse til indbygninger i vægge her

Alle fordelene ved biopejsen holdt op mod de negative sider af en traditionel brændeovn ville hurtigt gøre det åbenlyst for den enkelte at en biopejs uden tvivl skal med i overvejelserne, såfremt man står med valget om det skal være en brændeovn eller en biopejs i husstanden.

Har man allerede en brændeovn i hjemmet, men ikke bruger den specielt meget, er det stadig helt normalt at opsætte en biopejs selvom det er i samme rum. Ofte agerer brændeovnen mere pyntegenstand fremfor den praktiske funktion, brændeovnen har.