At spille på et instrument er godt for din sundhed

At lære at spille på et musikinstrument har mange fordele. Det styrker din mentale sundhed, ved blandt andet at forbedrer din hukommelse, giver selvtillid, og er godt mod stress. Du kan her læse om de mange fordele der er ved at spille på et instrument.

At spille på et instrument hjælper mod stress

Musik kan få dig til at slappe af. Det har en unik virkning på vores følelser, og det har endda vist sig at sænke hjertefrekvensen og blodtrykket. Psykologer har via undersøgelser vist, at langsom klassisk musik ofte er den mest gavnlige. Det giver nemlig en meget afslappende effekt på vores. Når du spiller på et instrument, har det en meget gavnlig effekt, og sænker således sænker blodtrykket og nedsætter niveauerne af stresshormoner.

Musik hjælper med at forbedre din hukommelse

Forskere har fundet ud af at lære at spille et musikinstrument kan forbedre din hukommelse, og dine færdigheder. Ved at spille et instrument får du brug for begge sider af din hjerne, hvilket styrker hukommelsen kraften. Læs mere her, hvis du søger et godt sted at lære at spille på et instrument

Her kan du lære at spille guitar, klaver eller trommer online, og det er supernemt at komme I gang.

Når du spiller på et instrument, får du motion

Når du spiller på et instrument, fører det naturligt til øget fysisk aktivitet. Uanset om du spiller klaver, guitar, eller violin, bruger du dine arm- og rygmuskler til at spille og / eller holde på dit instrument. Og hvis du spiller tromlerne, får du brændt rigtig mange kalorier af. Hvis du vil læse en spændende artikel om, hvor muskelaktivitet fungerer, bør du besøge siden all-round.dk.

Det øger dine læsefærdigheder

Når du læser noder, hjælper med at øge din evne til at forstå informationer ved at skabe nye forbindelser mellem synapserne i din hjerne. På den måde, bliver læsning og absorption af oplysninger fra andre kilder meget lettere, og det øger dine læsefærdigheder.

Koncentrationen øges når du spiller på et instrument

Koncentrationen er en nødvendighed for at lære spille på et instrument. At forbedre af dine musikalske evner tvinger dig til at bruge alle dele af din hjerne involveret i koncentration, hvilket gør dig bedre i stand til at koncentrere sig i andre situationer. Og apropos, skal du holde tungen lige i munden og koncentrere dig, for at lære at spille på f.eks. guitar eller trommer.

At spille på et instrument øger produktiviteten

Det kræver vilje at slukke din mobiltelefon, og i stedet spille på et instrument. Denne form for disciplin vil afspejle din hverdag. På den måde kan du øge din produktivitet, og viljestyrke.

Musik bringer lykke

Det skaber glæde når man spiller musik for andre mennesker. Hvis du kan spille nogle gode melodier, er det herligt at optræde for andre mennesker. På den måde bliver familiesammenkomster og fester meget mere underholdende. Det kræver selvfølgelig mod at spille for familie og venner, men det er det hele værd, og bringer masser af lykke.