Soveværelse

Gør dit soveværelse til det perfekte åndehul

Soveværelset er et hele i en travl hverdag. Søvn er en vigtig faktor for både velvære og sundhed. Faktisk er det direkte sundhedsskadende at få for lidt søvn eller sove dårligt over en længere periode.

Soveværelset skal være udgangspunkt for den gode søvn, ligesom det skal være et behageligt rum, hvor man har mulighed for at trække sig tilbage og slappe af. I denne artikel vil du få en række tips til at skabe det soveværelsesrum, der passer din stil og dine behov.

Sengen er hovedelement

Soveværelset er både et afslapningsrum, hvor dagens sidste, vågne timer tilbringes i ro og mag, men også rummet hvor de vigtigste timer bruges på restituerende søvn. Både afkobling i sengen og god søvn kræver den rette seng.

Sengen har nemlig hovedrollen i soveværelset – og derfor bør denne vælges med omhu. Derfor bør man finde den seng, der giver den bedste komfort, og som bedst passer til ens behov. Når man indretter sit soveværelse, bør man derfor også afholde sig fra at købe en billig sengeløsning, men i stedet investere i en kvalitetsseng.

Mange vælger en elevationsseng, da denne både har et stilrent look, men samtidig skaber de rette omgivelser for den behagelige søvn. Man bruger mange timer på at sove, og derfor skal sengen være komfortabel – det oplever mange, at netop elevationssengen er, da den kan tilpasse sig den individuelle krop.

Derudover bliver elevationssengen også et praktisk møbel, hvis man læser eller har computeren med i seng, da sengen kan løfte overkroppen, så man sidder optimalt i sengen.

Vær praktisk med opbevaringsløsninger

Der er masser af muligheder for at udnytte soveværelset til opbevaring. Man kan med fordel købe kasser med hjul, der kan rulles ind under sengen eller installere et skab i soveværelset, der stadig har det rolige, stilrene look. Tænk de praktiske løsninger ind i dit soveværelsesrum og udnyt det på den måde til mere end at sove.

Vælg én stil, der passer dig

At føle sig hjemme i sit soveværelse er vigtigt. Soveværelset skal skabe de optimale rammer for din søvn, velvære og overskud. Værelset må derfor ikke være en stressfaktor med indretningselementer, der irriterer øjet og sindet. Det skal derimod være et afslappende og personligt rum at befinde sig i.

Derfor bør man bevidst indrette sit soveværelse. Bare fordi rummet skal skabe indre ro og tilfredshed, behøver det ikke nødvendigvis indrettes i lyse toner med kedelige elementer. Find din stil og udøv en bestemt æstetik i værelset. Hvis du er vild med farver, skal dit soveværelse afspejle det, så det føles rigtigt og trygt at være i.

Indret dig efter dine sovevaner

Soveværelsets vigtigste funktion er at lægge rammer til den gode søvn. Derfor bør soveværelset også indrettes efter ens søvnvaner. Foretrækker man at sove mørkt, bør man placere sengen væk fra de naturlige lyskilder og investere i gode mørklægningsgardiner. Nyder man derimod morgensolen, kan man skabe dejlige oplevelser ved at indrette et solvendt rum som soveværelse.

Nogle finder det ubehageligt at sove nær ruder, mens andre elsker den friske luft fra et åbent vindue. Vær derfor bevidst, når du placerer dit interiør og gør det målrettet efter dine sovepræferencer.

Skab komfort med tilbehør

Puder, tæpper og puffer gør soveværelset hjemlig og trygt. Man kan derfor vælge at indrette sengen og værelset hyggeligt med behagelige puder, der kan støtte ryggen, samt gøre sengen til et flot pyntet møbel, når man ikke bruger den.

Med det rigtige tilbehør kan tæerne møde et lunt, rart underlag frem for et koldt gulv. Tæpper på gulvet kan være behagelige, når man stikker fødderne ud over sengekanten. Så slipper man nemlig for en kold forskrækkelse og er i stedet hjulpet ud af sengen med god komfort.