Pool og solbriller

I disse lande får du mest vinterferie for pengene

Der er ikke mange uger tilbage, så rammer vi uge 7, hvor skolerne holder vinterferie, og mange danskere vælger at rejse af sted, så de enten kan komme ned til varmen eller op at stå på ski.

Der hvor man vælger sin skiferie, har dog rigtig meget at skulle sige for pengepungen, så måske burde man vælge et nyt sted i år.

Hos Finans.dk har de taget et kig hos Danmarks Statistik, hvor de har sammenlignet flere lande i Europa, så man kan se, hvor man får bedst for pengene. Vi har taget et kig, og giver dig de billigste, de mellemdyre og de dyreste lande at holde vinterferie i.

Her får du den billigste ferier

Tyrkiet

Tyrkiet er absolut det billigste land, som du kan tage på vinterferie i. Det eneste sted, hvor Tyrkiet faktisk er blandt de dyreste, er på alkohol, og her ligger de 1 % dyre end i Danmark. Ser man bort fra alkohol, så er Tyrkiet utrolig billigt at holde ferie i.

Et hotelophold er cirka 59 % billigere end i Danmark, mens fødevarer og drikkevarer uden alkohol er cirka 36 % billigere. Vil man shoppe under ferien, så kan man spare 63 % i forhold til Danmark på beklædning og sko.

Du behøver formentlig ikke at benytte dig af https://laaneberegneren.dk/, medmindre du har planer om at tørlægge Tyrkiet for alt deres tøj.

Spanien

Spanien er også et af de billigste lande, som du kan tage på vinterferie i. De er ligesom Tyrkiet placeret godt i bunden af listen, hvor du kan spare 43 % på hotelophold, 28 % på fødevarer og drikkevarer uden alkohol og 33 % på drikkevarer med alkohol.

Er du til shopping, så kan du spare cirka 30 % i forhold til priserne i Danmark.

Mellemdyre rejser

Italien

Hvis du skal på en rejse, hvor det hverken er billig men heller ikke dyrt, så bør du overveje at tage til Italien.

I Italien sparer du hele 31 % på restauranter og hoteller i forhold til i Danmark, og du sparer omkring 16 % på fødevarer og drikkevarer uden alkohol. Vil du derimod gerne have lidt alkohol indenbords, så er der en besparelse på cirka 21 % i forhold til herhjemme.

Sidst men ikke mindst, så er Italien jo kendt som et land i stil, og selvom du næppe får billige produkter i high-end butikkerne, så er der generelt en besparelse på 22 % på beklædning og fodtøj i Italien kontra i Danmark.

Dyreste rejse

Norge

Danmark er blandt de dyreste lande at holde vinterferie i, men der er et land, som overgår os. Det er naturligvis Norge, og de ligger højest på alle lister pånær en. Det er cirka 9 % dyre at spise ude og overnatte i Norge.

Det er hele 26 % dyre at handle fødevare og drikkevarer uden alkohol. Skal du have drikkevarer med alkohol, så koster det mere end dobbelt så meget som i Danmark. Hele 109 % skal du give mere i Norge end i Danmark for alkohol.

Den eneste liste hvor Norge er billigere end i Danmark, er på deres beklædning og fodtøj, hvor du sparer cirka 1 %. Meget tyder derfor på, at du bør se mulighederne for at låne på Moneybanker.dk, hvis du har planer om at tage familien med på en større vinterferie i Norge.