Gaming PC med controller

Sådan får du den absolut bedste gaming oplevelse

Vi lever i en verden hvor gaming over de sidste år har haft et massivt frembrud. Dette gælder både for gaming på diverse bærbare platforme, konsol gaming og for den regulære pc gaming.

Til dem af os der stadig nyder at slå vores modstandere med mus og tastatur, har vi her samlet lidt tips til en fuldtruffen gaming-oplevelse.

Sørg for at din computer er helt up to date

Computeren er selvfølgelig det vigtigste redskab til at udleve dine vilde spil-fantasier igennem. Har du en gammel og sløv computer, vil du ikke nyde oplevelsen så meget som hvis du spillede på det sidste nye hardware. Dog kan det sidste nye til din computer være ret dyrt.

Har du ikke budgettet til det, skal du som det mindste vælge en stærk processer (Intel plejer at være bedst), mellem 8 og 16 gigabyte ram samt et godt grafikkort (vælg Nvidia GTX 2070 for bedst pris til performance ratio).

Skærmen er dit vindue til et liv fyldt med gaming action

Når du har fået computeren på plads, er det super vigtigt at du også vælger den rigtige skærm. Det nytter ikke noget at bruge flere tusinde på et godt grafikkort, hvis din skærm ikke kan følge med.

Det anbefales at du mindst vælger en skærm i 1080p (Full HD), med en ”refresh-rate”, på 120 Hz. Dette gør, at skærmen genopfrisker billedet 120 gange i sekundet, hvorimod almindelige skærme kun gør det omkring 60 gange i sekundet. Tag på opdagelse i dit lokale pc-center, og spørg efter en demonstration.

Alt det andet tilbehør er også ret vigtigt

De fleste vil stoppe her. Skærm og computer er på plads, så lad os komme i gang. Stop. Vent. Giv agt. Du har også brug for headset, tastatur og mus. Du skal have en mus med høj dpi (opløsning), for at den reagerer hurtigt og gnidningsfrit. Specielle gaming-mus fra Razer og Logitech er perfekte til formålet.

De fleste spil kræver også en eller anden form for interaktion gennem keyboardet. Selvom du spiller på en bærbar computer, kan det varmt anbefales at købe et mekanisk keyboard.

Vi synes de bedste enheder er dem, der gør brug af Cherry MX-switches (en switch er den mekaniske der gør, at tasterne kan trykkes ned). Søg på google efter keyboards, og du vil finde en overflod af prisbillige boards. Gå dog ikke på kompromis!

Når det gælder headset, sørg for at find noget der yder sourround-sound. Dette vil komme dig gevaldigt til gavn, når du kan høre dine modspilleres fodtrin bag dig.

Hvordan du sidder, kan være vitalt for både din ryg og for spillets udfald

Vi har allerede slået fast, at pc-gaming for det meste ikke foregår fra sofaens hynder. Vi sidder ofte i en kontorstol ved vores skriveborde.

En gaming-session kan mange gange vare flere timer, så her er det yderst vigtigt at den kontorstol du sidder i, også er af sådan en kvalitet, at den kan støtte din ryg og dine hofter i flere timer ad gangen.

Du kan med fordel vælge en stol med armlæn, da dette giver muligheden for at hvile dine arme, og nedsætte risikoen for skader.